21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 106η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΑ

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Αλλαγή Σελίδας στην 8η Ταξιαρχία. Στο «τιμόνι» της ο Ταξίαρχος Νίκος Ανδριόπουλος

Αλλαγή Σελίδας στην 8η Ταξιαρχία. Στο «τιμόνι» της ο Ταξίαρχος Νίκος Ανδριόπουλος

Αλλαγή φρουράς είχαμε χθες στην ιστορική 8η Ταξιαρχία, κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής παράδοσης – παραλαβής, που έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα.

Παρουσία του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή καθώς και εκπροσώπων από όλους τους τοπικούς φορείς της περιοχής, τα «ηνία» της Διοίκησης της 8ης Ταξιαρχίας, ανάλαβε ο Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος.

Ο νέος Διοικητής 
«Έχω πλήρη επίγνωση της τιμής που μου έγινε», ανάφερε στην Ημερήσια Διάταξή του ο νέος Διοικητής, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «η ένδοξη πορεία της Μεραρχίας και οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την αποστολή της, επιτάσσουν να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο των παλαιότερων μένοντας πιστοί στον όρκο τους». Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στο θέμα διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, τονίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι με βάση τη λογική του μέγιστου αποτελέσματος. Ζήτησε πειθαρχία από όλους, ενώ στους στόχους που θέτει, μεταξύ άλλων, είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, η άριστη επαγγελματική εκπαίδευση, η αγάπη για τους οπλίτες θητείας και το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και το ηθικό τους, την εμφάνιση, την υγεία και τη Διοικητική Μέριμνα. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στην ασφάλεια του προσωπικού, του υλικού και των εγκαταστάσεων. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους σας. Στην κοινή μας προσπάθεια θα βρίσκομαι διαρκώς δίπλα σας, θα γίνω κοινωνός των δυσχερειών και των προβλημάτων σας και θα συνδράμω με κάθε μέσο για την επίλυσή τους. Ταυτόχρονα όμως θα απαιτήσω από όλες και όλους την πιστή εφαρμογή των νόμων και των διαταγών», κατέληξε, δεσμευόμενος να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής παραβρέθηκαν απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συγγενείς αξιωματικών και πολίτες.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οδήγησαν τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή, να προχωρήσει σε σχολιασμό της επικαιρότητας.

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, στις τρομοκρατικές ενέργειες λέγοντας ότι: «Είχαμε και έλληνες αξιωματικούς στις Βρυξέλλες, οι οποίοι βρισκόταν εκεί για να συμμετάσχουν σε άσκηση. Ευτυχώς, επικοινωνήσαμε μαζί τους και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Αυτά που συμβαίνουν μας προκαλούν ανησυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου