ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Κοπή της βασιλόπιτας της ΕΑΑΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ H Ένωση Αποστράτων Στρατού Ν.Σερρών, θα διοργανώσει εκδήλωση στη Ταβέρνα ο Σταθμός την 31η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή 20:30 μ.μ. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν , θα προμηθευτούν τις κάρτες από τη Γραμματεία της Ένωσης Αποστράτων Κωνσταντινουπόλωες 6, 3ο όροφος τηλ 2321023405 μέχρι της 27 Ιανουαρίου 2020. - Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Ε.Α.Α.Σ. : Κοπή Βασιλόπιτας και Βράβευση Αριστούχων Μαθητών από το Δ.Σ.
Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
Η ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Υπό του Υποστρατήγου εα Ιωάννη Δάφνη
«Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων»
Αυτή την προτροπή του Ομήρου –πάντοτε να είσαι ο καλύτερος και να υπερτερείς των άλλων– που οδηγεί στην επίτευξη ενός σκοπού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με πρόεδρο τον Υποστράτηγο Ε. Δανιά, θέλησε να επιβραβεύσει, οργανώνοντας λιτή εορτή την 6/3/2016 στη ΛΑΕΔ, σε συνδυασμό με την πατροπαράδοτη ετήσια εκδήλωση εισόδου στο Νέο Έτος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι: Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και ο πρεσβύτερος Μελέτιος της Δ/νσεως Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ, εκπρόσωποι Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ Αστυνομίας, Ταξίαρχος εα Χ. Κουτσογιαννόπουλος, Ταξίαρχοι Β. Γαρμπής, Γ. Σιαντίκος, Κ. Καλύβας, πρόεδρος ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου, το ΔΣ της ΕΑΑΣ υπό τον πρόεδρο Υποστράτηγο Ε. Δανιά, υποστράτηγο Β. Ροζη αντιπρόεδρο, Συνταγματάρχη Ν. Καίσαρη Διευθύνοντα Σύμβουλο, Αντιστρατήγους Θ. Καρανίσα, Η. Παρασκευόπουλο, Υποστράτηγο Α. Παπαδόπουλο, Ταξίαρχο Δ. Χατσίκα, Αντισυνταγματάρχη Π. Κράγκαρη που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμο του προγράμματος και Αστυνομικό Διευθυντή Χ. Ντούφα συμβούλους, Αντιστράτηγος Κ. Κόρκας βετεράνος Ιερού Λόχου ΜΑ ετ Δ/της Στρατιάς, από τα προηγούμενα ΔΣ/ΕΑΑΣ οι Αντιστράτηγοι Γ. Κοράκης και Ι. Κρασσάς, εκπρόσωποι φορέων αποστράτων Αντιστράτηγοι Γ. Λιάκουρης, Σ. Μπελεγράτης, Υποστράτηγοι Ε. Δερμετζόγλου, Γ. Ροδόπουλος, Πλοίαρχος Ι. Αντωνιάδης, Αντιστράτηγος Βερνίκος, Συνταγματάρχης Α. Φέγκος, Αντισυνταγματάρχης Κ. Λίγκας, Πρόεδρος ΣΑΑΥΣ, Πρόεδροι Συνδέσμων αγνοουμένων στην Κύπρο και εκλιπόντων Στρατιωτικών κυρίες Μ. Καλπουτζή και Λάμπρου, από την ΕΑΑΑ Σμήναρχος Πλατάκης Αντιπρόεδρος, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, Συνδέσμων Αποστράτων αποφοίτων τάξεων ΣΣΕ, Όπλων και Σωμάτων, Αρχηγοί ΑΣΕΙ Ευελπίδων, Νοσηλευτικής, Αστυνομίας, Μαθητές Λυκείων (βραβευόμενοι) και πλήθος φίλων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Εκφώνηση της διαδικασίας της εκδηλώσεως από τον συντονιστή Αντισυνταγματάρχη Π. Κράγκαρη, τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους πεσόντες αξιωματικούς Πολεμικού Ναυτιικού στη ν. Κίναρο, Υποπλοιάρχους Α. Τουλίτση, Κ. Πανανά, Ανθυπασπιστή Ε. Ευαγγέλου,προσφωνήσεις προέδρου ΕΑΑΣ, εκπροσωώπου Αρχιεπισκόπου και προέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας, κοπή και διανομή βασιλόπιτας, μουσικό διάλειμμα από την Ορχήστρα της ΑΣΔΥΣ Υπολοχαγό Α. Καλπακίδη, Ανθυπασπιστή Ι. Καφαντάρη, Επιλοχίες Θ. Σαμαρά, Π. Τερζή, Οπλίτη Χ. Μπέκο, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προσκεκλημένες προσωπικότητες και απονομή Διπλωμάτων Ευαρέσκειας μετά συμβολικού επιδόματος στους Αρχηγούς ΑΣΕΙ ΣΣΕ, Νοσηλευτικής, Αστυνομικής Ακαδημίας, σε 52 μαθητές Γ’ Λυκείου και 28 Β’ Λυκείου.
Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την προσέλευσή τους, εξέφρασε τη χαρά του Δ/κού Συμβουλίου που δίδεται για πολλοστή φορά η ευκαιρία να επιβραβεύσει τον μόχθο και προκοπή των σπουδαστών και μαθητών.
Ο Αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος μεταφέροντας την ευλογία και τη στοργή του Μακαριώτατου τόνισε ότι η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους στηρίζεται σε δύο θεσμούς – βάθρα, Εκκλησία και Ένοπλες Δυνάμεις και, εφόσον οι δύο αυτοί θεσμοί κρατούν γερά, το Έθνος μας δεν κινδυνεύει, ο Πρόεδρος του ΣτΕ –γιος αποστράτου τάξεως 1943 βετεράνου του Ιερού Λόχου Μ. Ανατολής– αφού έπλεξε το εγκώμιο των Αποστράτων για το έργο τους στον ενεργό στρατό, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για δικαίωση των αποστράτων που επλήγησαν βαρύτατα από τις αλλεπάλληλες περικοπές των αποδοχών τους.
Κλείνοντας το παρόν σημείωμα θεωρούμε ότι η περιγραφόμενη εκδήλωση ήταν από τις καλύτερες του είδους, γι’ αυτό οι παριστάμενοι εκφράστηκαν λίαν επαινετικά προς τον Συντονιστή Αντισυνταγματάρχη Π. Κράγκαρη, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρο Υποστράτηγο Ε. Δανιά.
Ιωάννης Δάφνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.