ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Κοπή της βασιλόπιτας της ΕΑΑΣ Ν.ΣΕΡΡΩΝ H Ένωση Αποστράτων Στρατού Ν.Σερρών, θα διοργανώσει εκδήλωση στη Ταβέρνα ο Σταθμός την 31η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή 20:30 μ.μ. Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν , θα προμηθευτούν τις κάρτες από τη Γραμματεία της Ένωσης Αποστράτων Κωνσταντινουπόλωες 6, 3ο όροφος τηλ 2321023405 μέχρι της 27 Ιανουαρίου 2020. - Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

To Στρατιωτικό Ποδήλατο που Πολέμησε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και είναι … Έτοιμο για νέα Αποστολή! (φώτο)...Το Στρατιωτικό ποδήλατο που  Άντεξε στο χρόνο ,τις κακουχίες αλλά και  των βομβαρδισμό των μαχών,των  δύο  τελευταίων Παγκοσμίων Πολέμων,επιδεικνύεται με υπερηφάνεια από Στέλεχος της Λέσχης των Ειδικών  Δυνάμεων του νομού Τρικάλων ! 
Στις εικόνες  από το τοπικό  trikalanews.gr…παρέλασε την ημέρα της Εθνικής Επετείου  δείτε το πιο ιστορικό ποδήλατο  στην Πόλη των Τρικάλων ίσως και στην Ελλάδα!
Το συγκεκριμένο  Στρατιωτικό ποδήλατο ανήκει στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων και η ιστορική του,αλλά  και η συλλεκτική τους αξία είναι ανεκτίμητη.
ΟΙ Καταδρομείς της Λέσχης των Ειδικών Δυνάμεων το συντηρούν το κρατούν σε άριστη κατάσταση και παρελαύνει δύο φορές το χρόνο .
117971
Το συγκεκριμένο Πολεμικό ποδήλατο είναι εφοδιασμένο και με φανό θυέλης  για να μπορεί να επιχειρεί και κατά την νύχτα, ενώ οι
νυχτερινές πορείες των Αγγελιοφόρων κατά την διάρκεια του Β” παγκοσμίου Πολέμου ήταν κάτι το σύνηθες!
Εκτός των άλλων το Πολεμικό Ποδήλατο είναι εφοδιασμένο με ατομικό  πτυοσκάπανο ,δερμάτινη θήκη με κλειδαριά για μεταφορά εγγράφων,κράνος για τον ποδηλάτη και κιβώτιο πυρομαχικών !
Χρησιμοποιήθηκε στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο ,ενώ κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, το χρησιμοποίησε ο στρατός των Άγγλων με την σημαία του Βρετανικού Βασιλείου να είναι στον προφυλακτήρα του ποδηλάτου
Σήμερα, αποτελεί  το …»καμάρι της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων» και είναι σε άριστη κατάσταση παρά τους …βομβαρδισμούς  και της μετακομίσεις που υπήρξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.