ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών θα παραμείνει κλειστή για απολύμανση την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 -Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Σέρρες: Αύριο οι εκδηλώσεις για την 104 επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 104 επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών διοργανώνει ο Δήμος Σερρών αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου...

Στις 10 το πρωί θα ψαλεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ Θεολόγος και θα παραστεί ολόκληρος ο Ιερός κλήρος της πόλης. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών Δημήτριο Μπαζούκη.
Θα ακολουθήσει μετάβαση στον Ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά και θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στις 11 θα γίνει στον Πεζόδρομο Κ.Καραμανλής η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Διοικητήριο Σερρών
Προηγήθηκε ο Μακεδονικός Αγώνας, κατά την διάρκεια του οποίου δόθηκαν σκληρές μάχες, προκειμένου η Μακεδονία να παραμείνει ελληνική.Μετά την πυρπόλησή της από τον βουλγαρικό στρατό και την ενσωμάτωση με την Ελλάδα, οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για να αναστήσουν την κατεστραμμένη πόλη και τα σπιτικά τους.
To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.