ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών θα παραμείνει κλειστή για απολύμανση την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 -Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΑΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
 Σήµερα, τιµούµε την έναρξη της Επανάστασης του 1821, που αποτελεί το µεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας µας, αφού µε αυτήν το έθνος µας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση.


     Μαζί µε την εθνική επέτειο, γιορτάζουµε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συµβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού για να υποδηλώσει ότι το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας του ανθρώπου εξοµοιώνεται µε τη λύτρωση του Εθνους από τη σκλαβιά.
    Η 25η Μαρτίου είναι για όλους αλλά και για τον καθένα μας τρόπος ζωής που μας προσφέρεται να ζήσουμε. Δεν γιορτάζουμε σήμερα απλά ένα ιστορικό συμβάν, έναν πόλεμο παλιό, μεθούμε μόνο με «το αθάνατο κρασί του 21», το κρασί της λευτεριάς μας. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» κι η χώρα που τη γέννησε και την ανέστησε οφείλει να τη διαφυλάξει αιώνια. Η φωνή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ακούγεται ολοζώντανη ανάμεσα μας:
    «…και μην ξεχνάς γιε μου πως εμείς ξοφλήσαμε πια.
    Ως εδώ ήταν.
    Τώρα η πολύπαθη Ρωμιοσύνη στηρίζει την ύπαρξη της στη λεβεντιά σας.»
    Το «χρωστάμε σε όσους πέρασαν, θα ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι              αγέννητοι, οι νεκροί.»
    Τιμή και δόξα στην αδούλωτη Ελληνική ψυχή!
    Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821!
    Τιμή και ευγνωμοσύνη και σε όλους εσάς τους αφανείς ήρωες που δεν κατέγραψε η ιστορία, σε σας που τα δώσατε όλα χωρίς να πάρετε τίποτε…
    Το βλέμα και τη σκέψη μας, στραμένα στα δύο παλικάρια, που κρατούνται στις τούρκικες φυλακές. Υπομένουν τα άδικα δεσμά με περηφάνεια και καρτερικότητα, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ.
    Το θάρρος και η ανδρεία των προγόνων μας, ας γίνουν οι οδηγοί που θα κατευθύνουν τις πράξεις μας και ας φροντίζουμε, όχι μόνο να μην προδώσουμε και να μη μολύνουμε το υπέροχο παρελθόν μας, αλλά να στολίσουμε με νέες δάφνες τη δόξα της Πατρίδας μας και να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της.

To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.