ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών θα παραμείνει κλειστή για απολύμανση την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 -Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤOΠρόσφατα από Ενώσεις Σωματειακού τύπου, που έχουν συστήσει μέλη μας παρατηρείται μια αυξημένη πολεμική εναντίον της ΕΑΑΣ, άλλοτε απροκάλυπτα και άλλοτε συγκεκαλυμμένα, με την μορφή υποτιθέμενης πολυπραγματοσύνης και εμβρίθειας στην μελέτη των πολυάριθμων και δυσνόητων ακόμη και για τους ειδήμονες, μνημονιακών διατάξεων.

 Το Δ.Σ της Ένωσης για πολλοστή φορά απευθύνεται πληροφοριακά στα μέλη της και τους ενημερώνει για τις αυτονόητα απλές και αποτελεσματικές ενέργειές της. Με πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ και των άλλων Ενώσεων Αποστράτων Αξκών (ΕΑΑ) υποβλήθηκε αίτηση ακύρωσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά τον ν 4093/12, με βάση τον οποίο άρχισαν οι μειώσεις των συντάξεών μας, από την 1η Αυγ 2012. Εκδόθηκε η υπ αριθμ 2192/2014 απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία έκανε εξ ολοκλήρου αποδεκτή τη αίτηση μας και κήρυξε αντισυνταγματικό τον ν. 4093/12.

Η Κυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει την απόφαση στο σύνολό της και να μας επιστρέψει τις παράνομες γενόμενες κρατήσεις, θέσπισε τον ν. 4307/2014, βάσει του οποίου ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παράνομων παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις,. Το Δ.Σ της Ένωσης, μαζί με τις υπόλοιπες ΕΑΑ, επανήλθε και κατέθεσε νέα αίτηση ακύρωσης, στην Ολομέλεια του ΣτΕ και κατά του ν. 4307/2014.

 Η Ολομέλεια του ΣτΕ εξέδωσε συναφώς την υπ αριθμ 1128/16 απόφαση του , η οποία και πάλι έκανε πλήρως αποδεκτή την αίτηση ακύρωσης μας και αναγνώρισε την αντισυνταγματικότητα και τον ν. 4307/2014

Κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί, για την ενημέρωση των μελών μας, ότι το ΣτΕ δεν καταργεί νόμους, ούτε εμποδίζει την Βουλή των Ελλήνων να νομοθετήσει εκ νέου. Εκείνο που κάνει, είναι να καταργεί τις υπουργικές και Διοικητικές αποφάσεις και πράξεις που εκδίδονται από την διοίκηση, σε εκτέλεση εκείνων των νόμων που το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις τους. Μετά από τα παραπάνω, γίνεται φανερό ότι το σύνολο των μελών μας, θα εξακολουθεί να έχει δικαίωμα προσδοκίας επιστροφής του συνόλου των κρατήσεων που τους έγιναν από 1/8/12.

Επίσης η ΕΑΑΣ, από κοινού με τις λοιπές Ενώσεις Αποστράτων Αξκών, προσέφυγε στο 3μελές συμβούλιο του ΣτΕ που επιμελείται της εκτέλεσης των αποφάσεων του , για την καθυστέρηση της υλοποίησης των. Καταλήγοντας φέρομε για μια ακόμη φορά σε γνώση των μελών μας, ότι η ΕΑΑΣ και οι λοιπές ΕΑΑ έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ και για τον ν. 4307/16(Ν. Κατρούγκαλου) και αναμένεται η έκδοση απόφασης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την υπόθεση κατά την διαμόρφωση της απόφασης εκδίκασής της, υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο προηγούμενος Πρόεδρος ΣτΕ, για τους δικούς του λόγους.

Η ΕΑΑΣ πιστή στις διακηρύξεις της για την προάσπιση των μελών της αγωνίζεται συνεχώς, ανεξάρτητα από κηδεμονίες και ανιδιοτελώς. Ως Διοικητικό Συμβούλιο τονίζουμε ότι οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, ενώ επίσης διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας ότι διεκδικούμε ανελλιπώς την τήρηση της νομιμότητας που θα επικρατήσει μόνο με την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων Σε ότι μας αφορά, θα εξακολουθήσουμε να πληροφορούμε τα μέλη μας με απλά λόγια για τις ενέργειές μας. Είναι επιλογή μας η αποφυγή επίδειξης υπαρκτής ή ανύπαρκτης ικανότητας στην πολυπράγμονη αναδίφηση συνθέσεων μνημονιακών νομικών διατάξεων μόνο και μόνο για την πρόκληση εντυπώσεων του τύπου ότι: « τίποτα δεν θα γινόταν, εάν δεν υπήρχαμε εμείς»
Εκ του ΔΣ/ΕΑΑΣ
eaas.

To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.