ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών θα παραμείνει κλειστή για απολύμανση την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 -Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Στα χαμηλότερα επίπεδα η στάθμη του νερού της Κερκίνης- Ξεχωρίζει ο ποταμός Στρυμόνας

Η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και έτσι ο ποταμός Στρυμόνας ξεχωρίζει καθώς διασχίζει το παραποτάμιο δάσος και με τον πανέμορφο μαίανδρο που δημιουργεί λίγο πριν το δέλτα του καταλήγει στη λίμνη.
Το σημείο αυτό είναι και από τα ζωτικότερα αυτής της εποχής καθώς εκεί συνωστίζονται τα περισσότερα πουλιά αφού η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρει άφθονη τροφή, ησυχία και ασφάλεια.
Εκεί λοιπόν βρίσκονται οι κύκνοι, οι πάπιες, οι χήνες και πάρα πολλά παρυδάτια…εκεί φυσικά και τα μεγάλα αρπακτικά όπως οι θαλασσαετοί και οι στικταετοί αλλά και μικρότερα όπως κίρκοι, γερακίνες, πετρίτες, διπλοσάϊνα και ξεφτέρια!
Πηγή Εθνικό Πάρκο Κερκίνης
To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.