ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών θα παραμείνει κλειστή για απολύμανση την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 -Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΞΙ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

Τα λείψανα έξι Ελλαδιτών στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο επέστρεψαν σήμερα Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου με αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα, έπειτα από επίσημη τελετή για την παράδοσή τους που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.
 Πρόκειται για τέσσερις πεσόντες και δυο αγνοουμένους, τα οστά των οποίων εντοπίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν και παραδόθηκαν, προκειμένου να ταφούν με τις δέουσες τιμές:
- Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης, ο οποίος υπηρετούσε το 1974 στην Εθνική Φρουρά με τον βαθμό του Υπολοχαγού. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του βρέθηκαν στην περιοχή Αλωνάγρα του Πενταδακτύλου.
- Συνταγματάρχης ΜΧ Κωνσταντίνος Κούρλιος, ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ το 1974 με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή. Τα οστά του εντοπίστηκαν στην Λακατάμια.
- Έφεδρος Ανθυπασπιστής ΠΖ Παύλος Πουλίδης, ο οποίος το 1974 είχε τον βαθμό του Λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι.
- Έφεδρος Ανθυπασπιστής ΠΖ Βασίλειος Παναγιώτου, ο οποίος το 1974 υπηρετούσε ως στρατιώτης στην ΕΛΔΥΚ. Τα οστά του εντοπίστηκαν στην Λακατάμια.
- Έφεδρος Ανθυπασπιστής ΚΔ Κωνσταντίνος Κατέρος. Επέβαινε στο αεροπλάνο Νοράτλας και τα οστά του εντοπίστηκαν στην Λακατάμια.
- Έφεδρος Ανθυπασπιστής ΚΔ Κωνσταντίνος Ηλία. Επέβαινε στο αεροπλάνο Νοράτλας και τα οστά του εντοπίστηκαν στην Λακατάμια.
Οι κηδείες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, έπειτα από διευθετήσεις που έχουν γίνει από την κάθε οικογένεια.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ

To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.