Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

The theft of a name

Πριν από δυόμισι χρόνια είχα μια σύντομη αλληλογραφία σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων ,  με έναν ξένο συνάδελφο, απόστρατο στρατηγό με υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση και ενασχόληση. Σκέφθηκα, με την ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που προέκυψε τις μέρες αυτές εξαιτίας της πρόκλησης Μουζάλα , να δημοσιεύσω το κείμενο της τελικής επιστολής μου από εκείνη την αλληλογραφία . Έχω απλώς αφαιρέσει κάποιες μικρές φράσεις στην αρχή και στο τέλος που δεν αφορούν στο θέμα .   Δρ Ιωάννης Παρίσης
macedonianSun

Οτι ΔΕΝ Καταλαβαίνω ΕΙΝΑΙ δυνατό ΓΙΑ σας  ΝΑ έχουν Το ίδιο ενδιαφερον ΚΑΙ ευαισθησίες ΓΙΑ Το Θέμα ΑΥΤΟ, όπως εμείς, οι Έλληνες, έχουν. Αλλά κρατώντας την κατάλληλη εκπαίδευση θα είναι σε θέση να διακρίνει την πραγματικότητα από τις πολιτικές σκοπιμότητες , οι οποίες δεν είναι πάντα σύμφωνες με την αλήθεια .
Η ιστορία δεν είναι δυνατό να οικοδομήσουμε,  και δεν είναι δυνατόν να το διαψεύσει. Όπως έχω ήδη ενημερώσει, η ιστορική αλήθεια για το θέμα αυτό παρουσιάζεται σε μια εξαιρετική και επιστημονικό τρόπο από τους κλασικούς μελετητές από όλο τον κόσμο , πολυακουσμένα ΜΕ  Χαρακτηρισμός Τεκμηρίου Επιστολή Προς ΤΟΝ Πρόεδρο Των Ηνωμένων Πολιτειών . Πιστεύω συμφωνείτε ότι ξέρουν καλύτερα από ... κάποιους πολιτικούς.
Συχνά, σκοπιμότητες ΚΑΙ Πολιτικές γεωπολιτικές φιλοδοξίες   οδηγήσει χώρες (κυρίως τις μεγάλες δυνάμεις) για τη λήψη αποφάσεων, σε αντίθεση με το νόμο και την αλήθεια. Καταλαβαίνω ότι χώρες όπως η ΠΓΔΜ έχει την υποστήριξη ορισμένων προσώπων ή κράτη , των οποίων τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν σήμερα ένα υβριδικό κατασκεύασμα του Τίτο , για τους δικούς τους στρατηγικούς στόχους. Προφανώς, ο κομμουνισμός ήταν ένα κακό πράγμα, αλλά μερικές από τις ενέργειές της που δεν μας εξυπηρετούν σήμερα , είναι καλή (!). Έτσι, η πολιτική του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο συνεχίζει αφού σήμερα εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα . 
Ελλάδα Η ΘΑ: Η μπορούσε ΝΑ βοηθήσει ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΕ διάφορους τομείς  ΓΙΑ ΝΑ μπορέσει ΝΑ ενταχθεί ΣΤΗΝ εε ΚΑΙ Το το ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση των Σκοπίων δρα κατά τα διεθνή πρότυπα της κρατικής συμπεριφοράς , προκαλώντας ακόμα και με τρόπους που να υπερβαίνει τα όρια του γελοίου . Αναφέρομαι, ειδικότερα, με την φανατική και εξτρεμιστική συμπεριφορά της τρέχουσας Fyromian Πρωθυπουργού και του τρίτου κόσμου τύπου «αρχαϊκή εμφάνιση» του κεφαλαίου του. Είναι σαν να προσπαθεί να ντύσει μια Βεδουίνων με την αγγλική κοστούμι για να γίνει Βρετανοί .
Επιπλέον, το η Χώρα αφού ΕΙΝΑΙ γεμάτη ΜΕ   Αγάλματα ΚΑΙ μνημεία (που ανήκουν κυρίως στην Ελληνική Ιστορία και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ), της λεγόμενης (μη αναγνωρισμένο) «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» κλήθηκε να κανονισθεί το Μέγα Αλέξανδρο (!!!) Ή, όταν μας λένε ότι, ο Μέγας χρησιμοποιείται για να μιλήσω ελληνικά, επειδή ... του άρεσε να μιλούν ξένες γλώσσες Αλέξανδρος (!!!)
Τι είδους κατάσταση είναι αυτή που κλέβει για να επιβιώσει ?   Είναι κλέβει το όνομα, την ιστορία και την εθνική ταυτότητα. Ένα κυρίαρχο έθνος δεν κλέβει για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της . Αντί να κλέβει το όνομα και την ιστορία από άλλα έθνη , θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά ιστορικά ονόματα τους (δηλαδή Παιονία, Βαρντάσκα, κλπ). Επιπλέον, προκαλούν και να εκφράσει αλυτρωτικές προθέσεις και απειλούν την Ελλάδα , με αστείο τρόπο, αλλά προκλητική. Μήπως αυτό σας υπενθυμίσω μερικές από μύθους του Αισώπου ?
Οτι προφανές ΕΙΝΑΙ προσπαθούν ΝΑ δημιουργήσουν  ΕΝΑ Ιστορικό ΚΑΙ Εθνικό υπόβαθρο ΓΙΑ ΝΑ υποστηρίξει ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ Νέου πολυακουσμένα Κατάσταση. Αλλά είναι αλήθεια ότι τα πάντα με βάση το ψέμα δεν έχει μέλλον .
Το "Μακεδονικό ζήτημα" (δεν είναι μόνο «θέμα της ονομασίας»)  θα λυθεί μόνο αν η διέπουν ελίτ της ΠΓΔΜ θα συμφωνήσουν να αλλάξουν το όνομα της χώρας σε κάτι πιο ουδέτερο από «Μακεδονία». Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα και να αντικαταστήσει το σημερινό μάθημα ιστορίας με την αληθινή ιστορία . «Οι άνθρωποι μακεδονική» και «Μακεδονικό Έθνος» είναι μια χίμαιρα, μια ψευδαίσθηση βασίζεται σε πλαστά ιστορικά στοιχεία τα οποία είναι το αποτέλεσμα της προπαγάνδας του Τίτο κατά τη διάρκεια προηγούμενων δεκαετιών .
Αναρωτιέται κανείς, αυτοί ΕΙΝΑΙ Ποιοί ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που   επιμένουν ΝΑ αποκαλούν πολυακουσμένα εαυτούς πολυακουσμένα «Μακεδόνες» και το κράτος τους "Μακεδονία"? Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα ζουν κυρίως Βούλγαροι και Αλβανοί , και κάποιοι Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Ρομά. Λοιπόν;
Ο καθηγητής Stephen G. Miller, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας,  Berkeley, στην επιστολή του με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2009 μέχρι την εκδότρια του περιοδικού Αρχαιολογία, (Long Island City, NY 11106, USA), γράφει, μεταξύ άλλων, για την αρχαία Μακεδονία:  «Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν από τον Φίλιππο Β ', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελιώτης 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία . Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.23) μας λέει ότι «υποδουλώθηκαν» από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες . » 
Στο τέλος της επιστολής του, ο καθηγητής Miller κάνει μια πρόταση:  . "Επιτρέψτε μου να τερματιστεί αυτή η επεξήγηση κάνοντας μία πρόταση , για την επίλυση του ερωτήματος της σύγχρονης χρήσεως της ονομασίας « Μακεδονία »Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία - αυτό είναι που έκανε ο Φίλιππος Β 'το 359 π.Χ. και αυτό φαίνεται να είναι αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής , δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι Ελληνική, ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και του πλέον διάσημου του . Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας Ελληνικής περιοχής , θα μπορούσαν να ασχοληθούν να μάθουν να μιλούν και να διαβάζουν και να γράφουν Ελληνικά, ας ελπίσουμε τόσο καλά όπως έκανε και ο Αλέξανδρος ".  (Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ: . http://www.macedonia.info/Archaeology+Miller htm
ΚΑΘΕ περίπτωση ΣΕ ΘΑ πρέπει ΝΑ Γνωρίζετε Οτι ΟΙ Έλληνες   ποτε ΔΕΝ ΘΑ δεχτεί καμια Η ψήφισμα που ΘΑ αμφισβητήσει ΤΗΝ Είδος Ιστορία πολυακουσμένα ΚΑΙ περιλαμβάνουν τις συνθήκες ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ Πρακτική ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Των πολιτισμένων εθνών. Η κλοπή του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί Μακεδονίας . Η αντίδραση του Πρωθυπουργού της Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, έδειξε πολλά. Ελπίζω ότι μερικοί άνθρωποι στις ΗΠΑ και την ΕΕ έχουν καταλάβει .
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να επισημάνω τις επίσημες θέσεις του ΝΑΤΟ ,  στη δήλωση της Διάσκεψης Κορυφής του Βουκουρεστίου:  «Η Συμμαχία σημειώνει με λύπη ότι αυτές οι συνομιλίες δεν έχουν παραχθεί ένα επιτυχές αποτέλεσμα . Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε ότι μια πρόσκληση προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα πρέπει να επεκταθεί το συντομότερο μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος έχει επιτευχθεί . » , Καθώς και σε δήλωση της Διάσκεψης Κορυφής του Σικάγου (Μάιος 2012):  « Επαναλαμβάνουμε τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής μας του Βουκουρεστίου του 2008, όπως κάναμε στις επόμενες συνόδους, να απευθύνει πρόσκληση προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για ένταξη στη Συμμαχία το συντομότερο μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών , και παροτρύνει ένθερμα να ενισχυθούν οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση . " 
Γιατί η χρήση αυτού του ονόματος προκαλεί την έντονη αντίδραση ?   Δεν κάθε έθνος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να υιοθετήσουν οποιοδήποτε όνομα που επιλέγει ? Όχι ακριβώς .... Για σε πολλές περιπτώσεις αξιώσεις ακολουθούν τα ονόματα: ιστορικό, εθνοτικής, και ακόμη και την εδαφική. Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις αυτές επηρεάζουν την ιστορική αλήθεια και την επιστημονική δεοντολογία , αλλά και να έχει πολιτικές διαστάσεις.
Τέλος, θα ήθελα να σας προτείνω,   την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν στην ΠΓΔΜ, για να περάσετε μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας . Παρακαλώ να μου τηλεφωνήσει σε εύθετο χρόνο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα μάθουν πολλά και επειδή είστε ένα μορφωμένο και έξυπνο άτομο , θα καταλάβετε την αλήθεια.