ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών θα παραμείνει κλειστή για απολύμανση την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 -Το γραφείο του Παρατήματος ΕΑΑΣ Ν.Σερρών είναι ανοιχτό Δευτέρα - Παρασκευή από 10:30 έως 13:00 και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά


Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 104η Επέτειο της Μάχης Κιλκίς - Λαχανά πραγματοποιήθηκαν την 21 Ιουνίου 2017 στο δήμο Λαχανά. Σημειώνεται ότι η Μάχη Κιλκίς - Λαχανά (19-21 Ιουνίου 1913) διεξήχθη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου.

Για την ιστορία, η μάχη του Καλινόβου - Κιλκίς - Λαχανά είναι περισσότερο γνωστή ως Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά. Η Ελληνοβουλγαρική αυτή ένοπλη σύγκρουση που έγινε κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και σηματοδότησε την κατάρρευση των βουλγαρικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το sansimera.gr

Το πρωί της 21ης Ιουνίου στο ηρώο πεσόντων Λαχανά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των θυμάτων της μάχης . Η ομιλία για την ιστορική επέτειο έγινε από τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχη Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της  ΕΑΑΣ Σερρών  και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον ταμία του παραρτήματος Λγό ε.α. Χαράλαμπο Φαρασόπουλο

Ακολούθησε επίσκεψη στο Στρατιωτικό Μουσείο Λαχανά, όπου εκτίθενται δείγματα του ατομικού και ομαδικού οπλισμού των δύο αντιπάλων, πίνακες του Κενάν Μεσαρέ με εικόνες της μάχης και η διάτρητη στολή του Συνταγματάρχη Ιωάννη Παπακυριαζή.


To eaas-serron.gr είναι ιστολόγιο σχετικό με θέματα Αποστράτων, θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.