Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΘΩΡΙΚΤΟ "ΑΒΕΡΩΦ"

Μερικοί φίλοι, απόστρατοι αξιωματικοί, από την όμορφη πόλη των Σερρών, που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος, γίναμε μια παρέα, συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα, μπήκαμε στο τουριστικό λεωφορείο και επισκεφθήκαμε το ιστορικό και εμβληματικό σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού, το θωρηκτό ‘‘Γ.ΑΒΕΡΩΦ’’.
Αυτή την πλωτή κιβωτό της γνώσης και της διδαχής, αυτό το ζωντανό θρύλο που διδάσκει ιστορία με την επιβλητική παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα είναι πάνω απ όλα θετικά.  Περπατήσαμε  εκεί όπου ο Ναύαρχος Κουντουριώτης ως επικεφαλής του ελληνικού στόλου δεν ηττήθηκε ποτέ  και προσευχηθήκαμε  στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται πάνω στο κατάστρωμά του. Πρωτόγνωρα, και έντονα τα συναισθήματα, μεγάλη και η συγκίνηση, γιατί γνωρίσαμε  από κοντά αυτό το κειμήλιο του ελληνισμού. 


 Απρόβλεπτη και η επισκεψημότητα των χιλιάδων πολιτών σε αυτό το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη. Αν και η λέξη Μουσείο  αδικεί το «Αβέρωφ». Μουσεία έχουμε πολλά σε όλη την Ελλάδα, Αβέρωφ έχουμε μόνο ένα και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Μοναδικό, θα έλεγα! Είναι η ναυαρχίδα μας, είναι ένα ζωντανό πλοίο, που ενώνει τους Έλληνες.!