Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019

106Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Την 29η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας με λαμπρότητα εορτάζει την ιερά σύναξη των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο οποίος μάλιστα είναι και ο πνευματικός πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας των Σερρών αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, εορτάζει και η μεγαλομάρτυς και πανένδοξος πόλις των Σερρών την 106η επέτειο από της απελευθερώσεώς της από τους Τούρκους δυνάστες, μετά από φρικτή δουλεία 530 ετών (1383-1913), αλλά και από τους Βουλγάρους επιδρομείς.


Συγκεκριμένως, σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, ημέρα λειτουργικής μνήμης της συνάξεως των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.
Ακολούθως, στις 10:00 π.μ. εψάλη η επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλεως, στον ως είρηται Ιερό Ναό, στην οποία προέστη ο Σεβ. πλαισιούμενος από σύσσωμο τον ιερό Κλήρο της πόλεως των Σερρών.

Το παρόν έδωσαν πλήθος Σερραίων, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Σερρών.Υ/Β ε.α. Στρίκος Θεόδωρος.