Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

ΣΜΧ-Λουτράκι: Εκδήλωση για τα 190 χρόνια του Όπλου του Μηχανικού (ΦΩΤΟ)

Η Διεύθυνση Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, εκδήλωση στο Λουτράκι στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ» για τον επίσημο εορτασμό της συμπλήρωσης των 190 χρόνων από την ίδρυση του όπλου του Μηχανικού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο βουλευτής Κορινθίας και Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Το Όπλο του Μηχανικού, ιδρύθηκε στις 28 Ιουλίου 1829 από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια με την αρχική ονομασία «Σώμα επί της Οχυρωματοποιίας και Αρχιτεκτονικής Αξιωματικών», αποτελώντας το λίκνο της δημιουργίας του τεχνικού κόσμου της Πατρίδας μας.

Στη διάρκεια των 190 χρόνων που μεσολάβησαν από την ίδρυσή του, το Ελληνικό Μηχανικό, διατήρησε αναλλοίωτες τις αξίες και τις παραδόσεις, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την πολυεπίπεδη δράση του, τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο κοινωνικό πεδίο.

(ΠΗΓΗ: loutraki365.gr)