Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΜΕΝΣ για το πρόθεμα ΕΜΘ – ο σύλλογος απόστρατων ΕΜΘ και τα 5 λεπτά δημοσιότητας

ΠΟΜΕΝΣ για το πρόθεμα ΕΜΘ – ο σύλλογος απόστρατων ΕΜΘ και τα 5 λεπτά δημοσιότητας

Κάποιοι λένε ότι και ο ΠΣΑΕΜΘ προσπαθεί με τις επιθετικές ανακοινώσεις κατά της ΠΟΜΕΝΣ, να απολαύσει τα 5 λεπτά δημοσιότητας, που τον τελευταίο καιρό είναι της μόδας……
Κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται πόσα μέλη έχει αυτός ο Σύλλογος και γιατί ως απόστρατοι επεμβαίνουν στα αιτήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Πάμε στην ουσία του θέματος.
Μετά από την ανεξήγητη ανακοίνωση – επίθεση του ΠΣΑΕΜΘ κατά της ΠΟΜΕΝΣ, που αναφερόταν ότι η Ομοσπονδία δεν εκπροσωπεί ούτε το ….. 1% των εν ενεργεία, έρχεται μια δεύτερη του ίδιου Συλλόγου, που αναφέρεται με επίσης “εμπρηστικό” λόγο στην πρόταση του Τομεάρχη ΕΜΘ της ΠΟΜΕΝΣ Γιάννη Σπαράγγη για το πρόθεμα ΕΜΘ.
Όπως πληροφορούμαστε από κόλπους της ΠΟΜΕΝΣ, η Ομοσπονδία δεν θέλει να μπει στον κόπο να απαντήσει στον ΠΣΑΕΜΘ, αφού την ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ τα αιτήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών. Φυσικά αξιολογεί κάθε ανακοίνωση που πλήττει ή συκοφαντεί την Ομοσπονδία, αλλά δεν οφείλει σε κανέναν Σύλλογο αποστράτων να του δώσει 5 λεπτά δημοσιότητας, όπως χαρακτηριστικά λένε.
Τι έλεγε η επιστολή – πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ, που γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τομεάρχης ΕΜΘ Γιάννης Σπαραγγης σε συναδέλφους του ΕΜΘ, υπηρετούντες στη Λάρισα, ώστε να γνωρίζουν την θέση της Ομοσπονδίας, πριν τοποθετηθούν στην πρόσφατη ημερίδα τους;
……..Σύμφωνα με ΠΔ 130/84 (20-1) οι βαθμοί είναι συγκεκριμένοι χωρίς να περιέχουν οποιοδήποτε πρόθεμα, καθώς αυτό μεταβάλει την ιδιότητα του στρατιωτικού, δημιουργώντας αυτόματα αίσθημα διαφορετικότητας μεταξύ των Στελεχών. Άλλωστε από τους αριθμούς μητρώων των υπογραφόντων συναδέλφων στρατιωτικών, είναι παραπάνω από εμφανής η πηγή προέλευσης κάθε στελέχους. Αξίζει να αναφερθεί ότι συγκεκριμένη διάκριση, μέσω προθέματος, δεν υφίσταται στην άλλη κατηγορία μονιμοποιηθέντων εξ εθελοντών……. Να φύγει το “Ρατσιστικό” πρόθεμα ΕΜΘ από το βαθμό, Τι πρόταση εισηγείται η ΠΟΜΕΝΣ.
Βάση της επιστολής αυτής, είναι πασιφανές, ότι οι της γραμματείας ΕΜΘ της ΠΟΜΕΝΣ είναι υπερήφανοι για την προέλευση τους.
Η επιστολή – πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ εστιάζει στον κανονισμό 20-1 και μόνο στο ότι οι βαθμοί είναι ενιαίοι για όλο το στράτευμα.
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αντιληπτό το πνεύμα της επιστολής από τα Επιτελικά γραφεία και να μην γίνεται από τους απόστρατους ΕΜΘ, λένε εν ενεργεία στρατιωτικοί και δεν διστάζουν να αναρωτιούνται φωναχτά. Χαρακτηριστικά:
i)Μήπως εξυπηρετεί κάτι αυτή η ένταση που προκαλεί η επιστολή αυτή των αποστράτων;
1. Μήπως κρύβεται κάτι άλλο από πίσω που δεν ξέρουμε;
iii) Aκόμα και οι απόστρατοι ΕΜΘ διεκδικούν μέσω της ΠΟΜΕΝΣ, τα 5 λεπτά δημοσιότητας;
iv) Διαπιστώνοντας τη δυσκολία κατανόησης του αιτήματος της ΠΟΜΕΝΣ, κάποιοι δίνουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζουν “αγράμματους” τους ΕΜΘ. Γιατί το κάνουν οι απόστρατοι αυτό;
Πάντως από τη στάση της ΠΟΜΕΝΣ είναι εμφανής η διάθεση, υπενθυμίζοντας με κάθε τρόπο, ότι τα μέλη της είναι μόνο οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και μόνο εκεί οφείλουν να λογοδοτούν και να απαντούν.
tratiotikos.gr