Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι με την άσκηση του Στρατού στο Καστελόριζο

Ενοχλημένη και αιφνιδιασμένη  εμφανίζεται η Άγκυρα από την άσκηση του Στρατού Ξηράς στο ακριτικό Καστελόριζο, στις 6 Νοεμβρίου με ομοβροντία βολών από πλήθος όπλων και διαμετρημάτων, σε μια άσκηση η οποία σε τέτοιο μέγεθος και έκταση είχε να πραγματοποιηθεί χρόνια.
Η ενόχληση αυτή εκφράστηκε μέσω δημοσιευμάτων  στον τουρκικό φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ασκήσεις εκεί καθώς το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων θεωρείται αποστρατικοποιημένο βάση της συμφωνίας των Παρισίων το 1947.

Βέβαια οι Τούρκοι ξεχνούν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν τους αφορά καθώς η χώρα τους δεν ήταν συμβαλλόμενο κράτος αφού δεν την είχε υπογράψει!

Συνήθως ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο νησιωτικό χώρο, δεν απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά αυτή τη φορά το θέμα έφτασε και στην Daily Sabah η οποία στην αγγλική της έκδοση αναφέρει ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τις ασκήσεις στο Καστελόριζο το οποίο απέχει μόλις δύο χλμ. από τις τουρκικές ακτές και σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι εξοπλίζει τα νησιά του Α.Αιγαίου.

Παράλληλα όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα η άσκηση καταγράφηκε και παρακολουθήθηκε από τουρκικό UAV (αν και δεν αναφέρει εννοεί το Anka) το οποίο για μια τουλάχιστον ώρα πετούσε κοντά στο νησί, αλλά εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, αφού διαθέτει αισθητήρες και κάμερες που μπορούν να δουν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

enoplos.gr