Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Ν.Μηταράκης σε συνταξιούχους δικαστικούς: Θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας

Συνάντηση με την Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος & Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του κράτους πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, προκειμένου να συζητήσουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, καθώς και το επικείμενο ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν από τους δικαστικούς λειτουργούς ζητήματα, όπως οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις με το νόμο 4387/2016, το ύψος των συντάξεων, αλλά και των αναδρομικών, μετά τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), καθώς και το θέμα της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης πως θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, ενώ υπογράμμισε πως θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, στο πλαίσιο διαμόρφωσης του νέου ασφαλιστικού πλαισίου.
thepresident.gr