Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Ο Ελληνικός Στρατός αποκτά τον e-μαχητή

Η εκπαίδευση του Στρατού Ξηράς μπαίνει πλέον στην ψηφιακή εποχή αφού πολύ σύντομα, εντός του 2020 σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύσαν τα «ΝΕΑ» με ενέργειες του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) θα διαθέτει έναν υπερσύγχρονο εξομοιωτή, ο οποίος θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του.
 Ειδικοί ασύρματοι αισθητήρες θα τοποθετούνται πάνω στο βασικό τυφέκιο G3 των οπλιτών αλλά και πάνω σε άρματα μάχης, στρατιωτικά οχήματα, αντιαρματικά όπλα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Η ακρίβεια των βολών, τα ποσοστά ευστοχίας, η αποδοτικότητα, τα λάθη, η τακτική, όλα θα ελέγχονται από τα «μάτια» του εξομοιωτή, από ένα ηλεκτρονικό Κέντρο Ελέγχου, προκειμένου προσωπικό και οπλικά συστήματα να τεστάρονται συνεχώς και να αξιολογούνται.

Οι οικονομικές δυσκολίες εξακολουθούν να «πληγώνουν» τις Ενοπλες Δυνάμεις, όμως πεποίθηση του ΓΕΣ και του αρχηγού του, του αντιστρατήγου Γεώργιου Καμπά, είναι πως με στοχευμένες κινήσεις, σαν κι αυτήν, ο Στρατός Ξηράς μπορεί να ανέβει επίπεδο για να ενισχυθεί η αποτρεπτική του δυνατότητα, ειδικά σ' αυτή την περίοδο που η τουρκική επιθετικότητα βαίνει κλιμακούμενη. Οπως τονίζουν άλλωστε πηγές με άριστη γνώση των αμυντικών τεχνολογικών εξελίξεων «ήταν καιρός οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν στις ασκήσεις του 21ου αιώνα».
Ο εξομοιωτής για τον «e-μαχητή» του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκτηθεί με τη μέθοδο του leasing (έτσι ώστε να είναι οικονομικότερος) και στόχος είναι μελλοντικά και η δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Μάχης. Το συγκεκριμένο σύστημα εξομοίωσης δε, θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου και οι επιτελείς του ΓΕΣ έχουν ήδη δοκιμάσει τις δυνατότητές του.
dikaiologitika.gr