Το γραφείο της ΕΑΑΣ Ν. Σερρών είναι ανοικτό Δευτέρα,Τετάρτη και ώρες από 10:30 πμ έως 13:30 μμ και Πέμπτη από 17:00 μμ έως 19:00 μμ

Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

Σέρρες Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


 Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στι Σέρρες.
Ολοκληρωθηξαν την Κυριακή 24 Μαϊου 2020, οι εκδηλώσεις μνήμης για την 19η Μαϊου  «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»,παρουσία του Περιφεριάρχη Σερρών κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλο, εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας των Σερρών, εκπροσώπων της στρατιωτικής ηγεσίας του 10ου Συντάγματος Πεζικού και ενώσεων αποστράτων και φορέων των Μικρασιατικών σωματείων.
 Το πρωί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με κύριο ομιλητη τον εκπρόσωπο Μουσικού Γυμνασείου-Λυκείου Σερρών κ.Απόστολο Μπάτη, ο οποίος αναφέφθηκε στα ιστορικά γεγονότα και τόνισε πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας. 
Ακολούθησε πομπή και δέηση στο μνημείο του Ιρομάρτυρα Χρυσοστόμου, Επισκόπου Σμύρνης.H EAAΣ Παράρτημα Ν.Σερρών επίσημα προσκεκλημένη, εκπροσωπήθηκε από τον Ταγματάρχη ε.α. Καραγιαννίδη Ελευθέριο ο οποίος κατέθεσε και το στεφάνι Εκ της ΕΑΑΣ.